Wandelen

Klompenpad (15km) – Het Laorns Enkenpad is gemarkeerd met blauwe klompjes 

Het startpunt van deze route is Grand Café Bistro-rant ’t Langenbaergh, Deventerweg 1, 7245 Laren. Het Laorns Enkenpad is een rondwandeling van 15 kilometer door het prachtige buitengebied van Laren. Het Laorns Enkenpad vertelt het verhaal van de streek, het landschap en haar bewoners. De route loopt via akkers en weilanden, over en langs eeuwenoude enken, langs beken en via landgoederen. Routenavigatie en informatie over landschap en cultuurhistorie via de Klompenpaden app.

Pieterpad Laren – Vorden (14,4km)

Wil je het rustige en groene gebied tussen Laren en Vorden eens verkennen? Volg dan de dertiende etappe van het Pieterpad. Je loopt door een boerenland met akkers, weides en weelderige bossen. Geniet van de stilte in dit gebied en maak je hoofd even helemaal leeg tijdens het wandelen.

Rondje Exel (17 km)

Langs het Bijzondere Bomenpad staan zeventien verschillende soorten bomen. Elk met hun eigen verhaal. Voor bomenliefhebbers is deze wandelroute een must! Zo kom je onderweg langs de dikste eik van Nederland, diverse mammoetbomen en over het Bijzondere Bomenpad. Al deze indrukwekkende bomen staan op de landgoederen Ampsen en Verwolde. 

Landgoed Ampsenroute (6 km)

Startpunt is Landgoed Kasteel Ampsen, Laan Ampsen 8a, 7241NG Lochem. Een fraai landgoed met een flinke oppervlakte bos ten noorden van Lochem. In het midden van het oudste gedeelte bevindt zich Kasteel Ampsen, het grootste kasteel van de gemeente. Het totale landgoed beslaat zo’n 675 hectare, waarvan 375 hectare bos. De boerderijen op het Landgoed Ampsen zijn van het middeleeuws type hallehuis. Dieren en mensen woonden samen in één grote ruimte.

Landgoed Verwolde (11 km)

Tijdens deze route wordt u als wandelaar meegenomen door een prachtig stukje Achterhoek. Vanaf huis Verwolde voert de wandeling langs verschillende oude karakteristieke boerderijen met gekleurde luiken. Natuurlijk passeert de route ‘de dikke boom’: een reusachtige zomereik met een omvang van 7,75 meter die wordt geschat op een leeftijd tussen de 450 en 500 jaar.

Sallandse Heuvelrug – parkeren bij Holterbergweg

Wandelen Holterberg geeft je een prachtig beeld van het Sallandse landschap. Deze omgeving is fantastisch om al het moois te ontdekken wat de Sallandse Heuvelrug je te bieden heeft. De wandelroutes variëren van lengte en zijn daarom geschikt voor zowel beginnende als gevorderde wandelaars. Het heuvelachtige gebied maakt officieel deel uit van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. De naam krijgt de berg van het dorpje Holten wat zuidelijk van het gebied ligt. In het noorden vindt je de Haarlerberg en de Noetselerberg. De wandelroutes door dit gebied brengen je langs vele heidevelden en bossen.

Lochemsebergroute (8,5 km)

Startpunt is parkeerplaats Boektiek-Hotel BonAparte in Barchem.
In het glooiende landschap tussen Lochem en Barchem liggen de Lochemse Berg en de Kale Berg. Het hoogste punt van de Lochemse berg is 35 meter hoger dan de omgeving. Het nodigt beslist uit om te wandelen. Het landschap is gevarieerd met robuuste grove dennenbomen en beuken en biedt prachtige vergezichten. De route voert ook langs Wandeldorp Barchem.

Gorsselse Heide (8 km)

Startpunt is restaurant de Zessprong in Joppe.
Een afwisselende wandeling van zo’n 8 kilometer over de Gorsselse Heide, door de omliggende bossen én met een aantal uitkijkheuvels om te beklimmen. De Gorsselse Heide is een mooi natte-heidegebied en heeft de potentie dé natuurparel van de Achterhoek te worden. Bijzonder is dat inwoners zelf het herstel en beheer organiseren.

Scroll naar boven